Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De puike postbode of: Briefgeheimpjes

 Reeks:

 

 Auteur:

 Janet Ahlberg, Allan Ahlberg

 Aantal blz.

 27

 Illustrator:

 Janet Ahlberg, Allan Ahlberg

 ISBN:

 9789025736668

 Uitgever:

 Gottmer

 uitgavejaar

 2007 (10e druk)

 Vertaler uit…:

 Engels: Ernst van Altena

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 The Jolly Postman

 AVI:

 

 Thema’s:

 post, brieven

 Prijs: €

 14,95

 

 

De puike postbode brengt op zijn rode fiets de brieven rond. Naar de Drie Beren, naar de heks in het Peperkoekenhuisje, naar de Reus, naar Assepoester, … en wat er in die brieven staat kan je zelf meelezen want de post kan je echt uit enveloppen halen!

Een origineel prentenboek dat nu verschijnt in een jubileumeditie met een cadeauset van briefpapier en enveloppen om zelf aan de slag te gaan. De eerste uitgave dateert van 1987 maar is in geen enkel opzicht gedateerd of oud. Integendeel, het blijft een mooi verhaal, een echte klassieker.
Het prentenboek is in rijm opgesteld en de brieven zelf zijn stuk voor stuk origineel en erg grappig. De heks van Hans en Grietje uit het peperkoekenhuisje krijgt een soort reclamefolder over koboldartikelen, de reus krijgt een postkaartje van Klein Duimpje en zijn broers, de wolf van Roodkapje krijgt een ernstige brief van een advocatenbureau en Goudhaartje een verjaardagskaart! Echt een geweldig origineel prentenboek vol verrassingen. Niets is zo fijn als op ontdekkingsreis te gaan in de verschillende brieven en kaarten die de sprookjesachtige personages van de puike postbode ontvangen. Dit boek zorgt voor veel lees- en kijkplezier, een origineel cadeauboek!

 

Hilde Umans
oktober 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 november, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007