Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Crash

 Reeks:

 Flight 29 down

 Auteur:

 D.J. MacHale, Stan Rogow

 Aantal blz.

 223

 Illustrator:

 (omslag) Independent Television Project

 ISBN:

 9789047501541

 Uitgever:

 Unieboek

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Ammemarie Vladár

 Leeftijd:

 + 13

 Originele titel:

 Flight 29 down: static

 AVI:

 9

 Thema’s:

 crash, onbewoond eiland, spanningen

 Prijs: €

 9,95

 

 

Vlucht 29 krijgt motorpech en de piloot kan zijn toestel nog net aan de grond krijgen op een onbekend eilandje. In zijn toestel zitten allemaal jongeren. Ze zijn afkomstig van dezelfde school, maar hebben elk zo hun eigen karakter. Nu ze op elkaar aangewezen zijn, moeten ze ook rekening houden met de kleine kantjes van de anderen en komt er een machtsstrijd op gang.

Wat in een soapserie als vluchtige en snelle hapklare brok kan worden opgediend, komt in leesbare vorm totaal anders over; in dit geval erg weinig geloofwaardig. De jongeren reageren elk op hun eigen manier op het verblijf op het eiland; de éne denkt dat het vakantie is en gaat rustig zwemmen of zonnen, terwijl de andere de omgeving gaat verkennen en een derde tracht hun materialen te ordenen om te zien hoe ze hun verblijf praktisch kunnen organiseren. Daardoor ontstaan spanningen tussen de jongeren. En daar draait het in dit verhaal allemaal om. Wie zal zich het leiderschap kunnen toe-eigenen? Helaas komt heel deze ‘psychologische’ benadering weinig of niet tot zijn recht. Het blijft een soapaflevering. Misschien verteerbaar als televisiefeuilleton voor jongeren maar als verhaal weinig overtuigend of boeiend.
Voor liefhebbers van soaps zonder veel inhoud waarbij je rustig enkele afleveringen kan missen en toch de draad niet kwijt bent.

 

Pol Van Damme
oktober 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 november, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007