Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Oviraptors in de aanval

 Reeks:

 Astrosauriërs

 Auteur:

 Steve Cole

 Aantal blz.

 124

 Illustrator:

 Charlie Fowkes

 ISBN:

 9789025742959

 Uitgever:

 Gottmer

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Tjalling Bos

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 Astrosaurs, The Hatching Horror

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 heelal, dinosauriërs, avontuur

 Prijs: €

 7,95

 

 

Als je denkt dat dinosauriërs uitgestorven zijn, dan wacht je hier een speciale verrassing. De dinosauriërs waren technisch zo knap, dat ze met ruimteschepen de aarde ontvlucht waren vooraleer de grote meteoriet erop neerstortte. Daarom trekken ze nu nog steeds door de ruimte en proberen er in een afgelegen stukje te overleven. De Dino Ruimtemacht die werd aangesteld door de Verenigde Planeten van plantenetende dinosauriërs tracht er de vrede te bewaren tussen de vleeseters en de planteneters. Teggs, Gipsy, Arx en Iggy zijn astrosauriërs die met hun Dino SlagSchip ‘Sauropod’ deze opdracht zo goed mogelijk trachten te vervullen.
Dit is het tweede avontuur van deze stoere bende. Ze moeten twee plateosaurussen helpen om met hun eieren naar een afgelegen planeet te geraken. Als die deze eieren niet kunnen uitbroeden, zullen ze uitsterven. Ze worden echter achtervolgd door een groepje oviraptors, die gek zijn op het eten van eieren. Zullen ze de eieren op hun bestemming krijgen?

Dit is een spannend avontuur waarbij je soms even vergeet dat de hoofdpersonages dinosauriërs zijn. Maar natuurlijk komt hun geweldige kracht meermaals van pas om te ontsnappen uit hachelijke situaties. Een vlotte tekst met de nodige humor zorgt voor ontspannende lectuur. De inhoud is eenvoudig: de goeden tegen de slechten, en de goeden winnen. De grote aantrekkingskracht van dit verhaal schuilt in de personages, iedereen wil wel eens lezen wat die dino’s nog allemaal meemaken.
Een spannend tussendoortje.

 

Mik Ghys
oktober 2007 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:18 oktober, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007