Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Mechteld op wolvenjacht

 Reeks:

 Mechteld

 Auteur:

 Martine Letterie

 Aantal blz.

 72

 Illustrator:

 Rick de Haas

 ISBN:

 9789025851217

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 8

 Thema’s:

 Middeleeuwen, opleiding, jacht, gezin

 Prijs: €

 12,95

 

 

Mechteld is het niet eens met de manier waarop zij wordt opgeleid in het kasteel van heer Wijnand; zeker niet nu hij haar hond zomaar heeft weggegeven. In een opwelling zoekt Mechteld haar hond en keert hals over kop terug naar huis. Daar is men niet gelukkig met haar gedrag. Dan komt een ridder met een ander voorstel. Mechteld gaat in de leer bij vrouwe Agnes die in haar eentje haar landgoederen bestuurt. Mechteld denkt dat ze het daar erg saai zal vinden, maar als ze over de geheimzinnige broer van de kasteelvrouw hoort en er over wolven wordt gesproken, wordt het een spannende winter voor Mechteld.

Mechteld is het zusje van Berend, waarover al een reeks verhalen bestaan. Spannende ridderverhalen zijn nu niet meer alleen voor jongens! Door de eenvoudige taal en het rechtlijnige verhaal is dit een boek dat vele meisjes zal kunnen aanspreken om zo een glimp op te vangen van het leven op een kasteel tijdens de late middeleeuwen.
Het leven wordt bekeken vanuit de ogen van Mechteld, zelf 7 jaar oud en soms erg eigenwijs. Zij verbaast zich regelmatig over het ‘vreemde’ gedrag van de volwassenen, want zij wil gewoon ‘kind’ zijn en spelen en zich vermaken met haar hondje. Maar ze moet worden opgeleid tot een jonkvrouw die weet hoe ze zich moet gedragen in die middeleeuwse wereld. Deze tegenstrijdigheid wordt mooi bij elkaar gebracht zodat hedendaagse lezertjes zich er zeker in zullen herkennen.
Het boekje is niet dik en samen met de vele illustraties voor iedere jonge lezer haalbaar.

 

Pol Van Damme
oktober 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:18 oktober, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007