Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De Grijze Jager: de ruïnes van Gorlan

 Reeks:

 De Grijze Jager

 Auteur:

 John Flanagan

 Aantal blz.

 286

 Illustrator:

 (omslag) blacksheep-uk.com

 ISBN:

 9789025742843

 Uitgever:

 J.H. Gottmer

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Laurent Corneille

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 Ranger’s Apprentice, The Ruins of Gorlan

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 avontuur, opleiding, fantasy, Goed en Kwaad

 Prijs: €

 14,95

 

 

Vijf weeskinderen krijgen een opvoeding op kasteel Redmont. Eén van hen is Will, klein van gestalte maar erg behendig in het zich verstoppen en opgaan in de omgeving. Hij krijgt een opleiding tot Grijze Jager. Eerst wil hij dat liever niet, maar als hij samen met zijn leermeester een geheime missie tot een goed einde brengt, leert hij de echte waarde van de Grijze Jagers kennen.

Verhalen over Goed en Kwaad, over wraak en trouw, over gepeste underdogs en nederige helden zijn er in overvloed. De middeleeuwse werelden die gecreëerd worden en waarin duivelse wezens het de nobele mensen moeilijk maken zijn al even legio. De reeks van ‘De Grijze Jagers’ is er zo één van. Toch steekt dit verhaal boven de massa uit.
In dit eerste deel werd er heel wat aandacht besteed aan het uitwerken van de personages van Will en Arnaut; twee hoofdfiguren uit dit verhaal. Ook de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt, wordt heel nauwkeurig beschreven. Dat maakt dat het wel even duurt eer er van enige spanning sprake is. Maar dat wordt dan weer gecompenseerd door een kleine nevenintrige bij Arnaut, die lijdt onder de pesterijen van oudere leerlingen, en zijn kleine pesterijen naar Will toe.
De lezer kan zich makkelijk identificeren met de personages en de gebeurtenissen worden geloofwaardig weergegeven. Zeker bij de finale actie, naar het einde toe stijgt de spanning en lijkt de lezer in de wereld van ‘in de Ban van de Ring’ terecht te komen.
Ontspannende lectuur die menig lezer zal kunnen boeien.

 

Pol Van Damme
oktober 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:14 oktober, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007