Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het vergeten volk

 Reeks:

 De Taragon Trilogie

 Auteur:

 Eva Raaff

 Aantal blz.

 330

 Illustrator:

 (omslag) Wouter Tulp

 ISBN:

 9789021622019

 Uitgever:

 Ploegsma

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 fantasy, avontuur, goed en kwaad

 Prijs: €

 17,95

 

 

Matthias is koning van het verenigde Westenrijk en Dragonië geworden, maar zijn rust is van korte duur. Er bereiken onheilspellende berichten het kasteel en Matthias trekt erop uit om dat te onderzoeken. Daar wordt hij door een wolf aangevallen, maar Matthias weet wie de wolf écht is en kan hem tot zijn helper maken. Maar een duistere kracht heeft het op het Groene Vuur gemunt dat hem ongeziene kracht zou geven. Matthias ontdekt, diep in de Vergeten Heuvels, een complot. Gelukkig vindt hij er ook medestanders en samen zullen ze de strijd tegen het Kwade aanbinden.

Wie dit verhaal leest zonder het eerste deel van deze trilogie te hebben gelezen, loopt verloren in het aantal personages, plaatsen en tijden waarin alle gebeurtenissen plaatsvinden en kan nooit de volle waarde van het verhaal ervaren. Ook de omgeving waarin alles zich afspeelt is dikwijls moeilijk voor te stellen. Het enige wat wel erg duidelijk is, is dat het Kwade steeds maar weer wegen vindt om een vreedzame samenleving te ontwrichten, om zijn tentakels diep in de mensen te wortelen en zich zodoende een macht toe te eigenen die ongeziene gevolgen kan hebben. Tussen al deze elementen door bloeit er ook een kleine liefdesgeschiedenis. Ze  krijgt echter eveneens met onzekerheid en afgunst te maken.
De liefhebbers van dit soort fantasy moeten beslist eerst ‘Het Groene Vuur’ lezen om zodoende ook van dit tweede deel te kunnen genieten.

 

Pol Van Damme
september 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:01 oktober, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007