Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het spiegelhuis

 Reeks:

 Ulysses Moore

 Auteur:

 Pierdomenico Baccalario

 Aantal blz.

 242

 Illustrator:

 Iacopo Bruno

 ISBN:

 9789054614081

 Uitgever:

 Baeckens Books

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Yond Boeke, Patty Krone

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 La casa degli Specchi

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 avontuur, andere wereld, magie

 Prijs: €

 14,95

 

 

In Kilmore Cove blijken dingen voor te komen die niet bestaan hebben: een standbeeld van een onbestaande koning, een spoorweg die nergens toe leidt… De drie vrienden gaan op onderzoek uit en komen achter het geheim van het Spiegelhuis van ene Peter Dedalus. Maar ook Oblivia Newton heeft iets met het Spiegelhuis, al zijn haar plannen niet zo nobel, integendeel.

Dit is het derde deel van de reeks ‘Ulysses Moore’ en deze keer maken de kinderen geen gebruik van de geheime doorgang naar een andere wereld. Zij pluizen uit hoe het komt dat er over Kilmore Cove zo weinig, of eigenlijk niets te vinden is. Daardoor beleven ze weer een aantal sterke avonturen en wordt het mysterie er alleen maar groter door: wat is de rol van hun tuinman? Wie is Oblivia Newton? Wat is haar doel?
Was het tweede deel razend spannend, dan is dit deel eerder traag van ontwikkeling en kan het niet zo overtuigen als het vorige deel. Toch blijft het wel boeien.
Het boek is erg verzorgd uitgegeven, met intrigerende illustraties die de geheimzinnigheid nog vergroten. De tekst is in grote letter gezet met een ruime  bladspiegel, zodat het verhaal gemakkelijk leest en snel vordert.
De geheimzinnigheid rond de villa en de omgeving van Kilmore Cove prikkelen de nieuwsgierigheid naar het vervolg.

 

Pol Van Damme
September 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:01 oktober, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007