Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Demonenbloed

 Reeks:

 Demonata

 Auteur:

 Darren Shan

 Aantal blz.

 283

 Illustrator:

 (omslag) Mel Grant

 ISBN:

 9789026111686

 Uitgever:

 De Fontein

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Lucien Duzee

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Bec

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 griezelen, avontuur, magie

 Prijs: €

 12,50

 

 

Bec wordt na de dood van haar moeder opgevoed door een groep krijgers. Zij blijkt over speciale gaven te beschikken. Die wendt ze aan als de groep in hun dorp wordt aangevallen door demonen. Op een dag ontmoet ze de druïde Drust. Die zal haar helpen haar krachten te ontwikkelen. Onder zijn leiding gaat Bec mee op een gevaarlijke tocht om de demonen te verslaan. Maar het gevaar loert overal, ook binnen de groep. Bec komt voor een onmogelijke opdracht te staan.

Dit demonenverhaal staat volledig op zichzelf; het heeft geen links naar of binding met één van de andere Demonata-verhalen. Alleen de opperdemon Lord Loss en zijn vazallen vormen een band met de vorige verhalen.
De lezer komt in een onbekende wereld van lang geleden terecht. Demonen zijn overal en vooral ’s nachts actief en gevaarlijk. Toch zijn er veel punten van herkenning waardoor de lezer zich wel een goed beeld kan vormen van de personages en van de omgeving waarin het verhaal speelt.
Het verhaal wordt verteld vanuit Bec’s standpunt. Bec is nog een jong meisje dat haar krachten pas ontdekt en die nog niet onder controle heeft. Doorheen het verhaal ‘groeit’ ze heel sterk om op het cruciale moment de juiste – dramatische – beslissing te nemen. Hoewel het weer een erg griezelig verhaal is, waar het bloed soms in het rond spat, is er ook tijd en aandacht voor gevoelens en dan vooral van Bec. Zij is in haar kinderlijke eerlijkheid (of naïviteit?) veel dapperder dan menig krijger, die zijn daden enkel tot meerdere eer en glorie van zichzelf doet.
Een sterk verhaal dat de lezer tot het einde boeit.

 

Pol Van Damme
september 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:01 oktober, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007