Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 wie doet wat?

 Reeks:

 fien en sem

 Auteur:

 Ann Lootens

 Aantal blz.

 29

 Illustrator:

 Marja Meijer

 ISBN:

 9789044807486

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Originele titel:

 

 AVI:

 1

 Thema’s:

 spelen, rollenpatronen

 Prijs: €

 8,95

 

 

Sem wil een gezelschapsspel spelen, maar Fien heeft geen zin. Ze wil zich optutten. Sem wordt boos en zit haar achterna tot in de keuken. Daar verklaart hij dat hij Fien in de pan wil doen, en oom ook, want hij laat zich niet doen. Hij is een man. Oom vindt dat dat niet klopt. Een man doet geen zus maar een ei in de pan. Sem wil onmiddellijk leren hoe hij een ei moet bakken. Wanneer dat gelukt is, wil oom het ook aan Fien leren, maar die weigert. Zij wil immers geen man worden…

Dit vlotte verhaal, geschreven in AVI 1, is realistisch en zeer herkenbaar. Dat maakt het voor beginnende lezers eenvoudiger om de verhaallijn te volgen en zich goed te concentreren op de tekst. Oom vindt het geweldig dat Fien en Sem bij hem logeren, zo kan hij nog eens spelen zoals vroeger en samen gezellige dingen doen. En hen nog iets bijleren als het uitkomt.
Ondanks het lage AVI-niveau slaagt de auteur er toch in om de karakters van de drie hoofdpersonages te tonen. De illustraties zijn kleurrijk en speels, ze sluiten perfect aan bij het vlotte verhaal. De reeks waar dit boekje toe behoort werd aantrekkelijk vormgegeven, zodat de beginnende lezer zin krijgt om nog meer te lezen.

 

Mik Ghys
september 2007 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:30 september, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007