Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 ik wil naar huis

 Reeks:

 fien en sem

 Auteur:

 Ann Lootens

 Aantal blz.

 29

 Illustrator:

 Marja Meijer

 ISBN:

 9789044807493

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Originele titel:

 

 AVI:

 2

 Thema’s:

 logeren, heimwee

 Prijs: €

 8,95

 

 

Sem en Fien logeren bij hun oom. Sem en oom spelen samen met de trein maar Fien heeft geen zin om mee te doen. Ze wil naar huis. Oom bedenkt allerlei leuke dingen om haar blij te maken. Hij verkleedt zich en doet allerlei kunstjes, hij zingt zelfs een liedje maar niets helpt. Gelukkig kent Sem de oplossing: Fien heeft gewoon een dikke knuffel van oom nodig…

Dit vlotte verhaal, geschreven in AVI 2, is realistisch en zeer herkenbaar. Dat maakt het voor beginnende lezers eenvoudiger om de verhaallijn te volgen en zich goed te concentreren op de tekst. Oom vindt het geweldig dat Fien en Sem bij hem logeren, zo kan hij nog eens spelen zoals vroeger en samen gezellige dingen doen. Maar hoe hij heimwee moet oplossen weet hij niet. Tot Sem de oplossing geeft.
Ondanks het lage AVI-niveau slaagt de auteur er toch in om de karakters van de drie hoofdpersonages te tonen. De illustraties zijn kleurrijk en speels, ze sluiten perfect aan bij het vlotte verhaal. De reeks waar dit boekje toe behoort werd aantrekkelijk vormgegeven, zodat de beginnende lezer zin krijgt om nog meer te lezen.

 

Mik Ghys
september 2007 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:30 september, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007