Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Eiland van bedrog

 Reeks:

 Deltora 2

 Auteur:

 Emily Rodda

 Aantal blz.

 158

 Illustrator:

 (omslag) Marc McBride

 ISBN:

 9789020664727

 Uitgever:

 Kluitman

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 Engels: Suzanna Buis

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Deltora shadowlands. The Isle of Illusion

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 fantasy, avontuur

 Prijs: €

 8,50

 

 

Jord en zijn vrienden reizen verder door de vreemde ondergrondse wereld op zoek naar het tweede deel van een magische fluit die de Schaduwheer kan overwinnen. Daardoor kunnen ze dan duizenden mensen van Deltora bevrijden die als slaven werden meegevoerd. Maar zover is het nog lang niet, want tijdens hun zoektocht vallen ze in handen van enorme bloeddorstige maden en even later moeten ze een manier vinden om reusachtige spinnen te bestrijden.

Dit is het tweede verhaal uit de reeks Deltora 2, die het vervolg is op de reeks Deltora. Wie die reeks niet gelezen heeft, kan af en toe wel even de draad missen met wat er eerder gebeurde. Toch is het niet van die aard dat de lezer de draad  kwijtraakt.
Het verhaal leest erg vlot, de acties volgen elkaar snel op en de lezer volgt enthousiast de avonturen van Jord en Jasmine. De lezer is al evenmin op de hoogte van de geheimen van Jord, zodat de spanning gegarandeerd blijft, want er gebeuren voldoende dingen waarvan de lezer het vervolg wil weten.
Ook in dit tweede deel volgen we de vrienden op hun weg door het onbekende. Een voordeel van fantasy is dat zowat alles kan gebeuren, maar evengoed vinden de vrienden telkens een manier om de gevaren het hoofd te bieden. Als lezer weet je dat wel, maar het blijft evengoed spannend om te lezen.
Een leuk, ontspannend fantasyverhaal over een ondergrondse wereld waarbij ook magie een grote rol speelt.

 

Pol Van Damme
september 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:28 september, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007