Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De verloren kolonie

 Reeks:

 Artemis Fowl

 Auteur:

 Eoin Colfer

 Aantal blz.

 369

 Illustrator:

 (omslag) Tony Fleetwood

 ISBN:

 9789047500483

 Uitgever:

 Van Goor

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Mireille Vroege

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 Artemis Fowl: The Lost Colony

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 fantasy, elfen, demonen, avontuur

 Prijs: €

 12,50

 

 

Artemis ontdekt dat hij een ‘evenknie’ heeft: een Frans meisje schijnt even geniaal te zijn. Zij ‘kaapt’ voor Artemis’ ogen een demon weg, die doorheen een tijdsscheur naar het heden ‘ontsnapt’. Maar Artemis zou Artemis niet zijn als hij deze uitdaging niet zou aangrijpen om te laten zien dat hij nog genialer is. En het is ook van belang voor de wereld van de demonen want die staat op het punt te verdwijnen vanwege een tijdbetovering die op het punt staat zijn kracht te verliezen. Het wordt een race tegen de tijd en nog veel meer.

Zoals alle voorgaande verhalen van Artemis Fowl gebeuren er weer de meest ongekende en spectaculaire acties, waarbij (moet het nog gezegd?) Artemis de elfenwereld weer een grote dienst bewijst.
Toch duurt het in dit deel lang vooraleer de lezer écht wordt meegesleept in het verhaal. Het deel dat zich in de demonenwereld afspeelt komt wat karikaturaal over. De auteur schept een geheel nieuwe wereld voor de lezer en daarin zit weinig actie, waardoor de aandacht verslapt. De lezer kan zich die demonenwereld ook moeilijk voorstellen. En bij het spectaculaire en hyperrealistische van de Artemisverhalen past dit niet helemaal. De lezer kan zich moeilijk een beeld vormen van deze demonen en hun beweegredenen. Ook de finale lijdt hieronder. Daardoor blijft de lezer wat verweesd achter. Jammer voor zulke spetterende reeks.

 

Pol Van Damme
september 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:28 september, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007