Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De Schaduwlanden

 Reeks:

 Deltora 2

 Auteur:

 Emily Rodda

 Aantal blz.

 158

 Illustrator:

 (omslag) Marc McBride

 ISBN:

 9789020664737

 Uitgever:

 Kluitman

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 Engels: Suzanna Buis

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Deltora shadowlands. The Shadowlands

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 fantasy, avontuur

 Prijs: €

 8,50

 

 

Jord en zijn vrienden krijgen ook het derde deel van de magische pirranfluit in handen. Maar nu komt pas het gevaarlijkste deel van hun reis. De Schaduwlanden in trekken en er de slaven bevrijden uit de handen van de Schaduwheer. Ze komen in een erg onherbergzame streek en de gevaren loeren overal. En waar vinden ze de plek waar de slaven verblijven?

Dit is het derde (en afsluitende) verhaal uit de reeks Deltora 2, die het vervolg is op de reeks Deltora. Wie die reeks niet gelezen heeft, kan af en toe wel even de draad missen met wat er eerder gebeurde. Toch is het niet van die aard dat de lezer de draad kwijtraakt.
Het verhaal leest erg vlot, de acties volgen elkaar snel op en de lezer volgt enthousiast de avonturen van Jord en Jasmine.
Ook in dit derde deel volgen we de vrienden op hun weg door het onbekende. Een voordeel van fantasy is dat zowat alles kan gebeuren, maar evengoed vinden de vrienden telkens een manier om de gevaren het hoofd te bieden. Als lezer weet je dat wel, maar het blijft evengoed spannend om te lezen. Enige overeenkomt met ‘The Lord of the Rings’ valt er toch wel te bespeuren, vermengt met enige sf-kantjes.
Een leuk, ontspannend fantasyverhaal over een ondergrondse wereld waarbij ook magie een grote rol speelt.

 

Pol Van Damme
september 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:28 september, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007