Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Organiseer jezelf zonder je hoofd te
 verliezen

 Reeks:

 Lach & Leer

 Auteur:

 Janet S. Fox

 Aantal blz.

 102

 Illustrator:

 Mike Gordon

 ISBN:

 9789059323445

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Reine De Pelseneer

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 Get Organized Without Losing It

 AVI:

 

 Thema’s:

 organiseren, plannen

 Prijs: €

 9,95

 

 

Dit boekje is een handige hulp voor iedereen die voortdurend op zoek is naar zijn spullen en te veel rommel heeft om nog iets terug te vinden.
Het boek start met een snelle quiz die je onmiddellijk moet duidelijk maken dat je hulp kan gebruiken en dat die met dit boek onderweg is. Na het voorstellen van enkele rampscenario’s op school en thuis volgt een overzicht van de basisbenodigdheden om jezelf te organiseren. Stap voor stap probeert het boek je aandacht te vestigen op wat fout loopt en beter kan. Het biedt ook duidelijke en eenvoudige oplossingen aan, haalbare zaken waarvan je denkt ‘hé, dat kan ik ook wel’. Dat is ook de opzet van dit boek: je laten merken dat je er zelf iets aan kan verhelpen mits enkele eenvoudige ingrepen. Je boekentas geregeld leegmaken, de avond voor je hem nodig hebt al alles inpakken, plannetjes maken, een overzicht houden. En vooral zorgen voor regelmaat. Met de belofte dat er meer vrije tijd zal overblijven voor leuke dingen.
Op het einde van het boek volgt nog een woordje voor ouders en leerkrachten, zodat zij de kinderen op een juiste manier kunnen begeleiden.
Dit is een overzichtelijk en duidelijk boekje, aantrekkelijk vormgegeven door een ruime bladspiegel en cartoonachtige illustraties. Een handig en betaalbaar werkboekje waar iedereen onmiddellijk mee aan de slag kan.

 

Mik Ghys
augustus 2007 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:27 september, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007