Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het team

 Reeks:

 Everest

 Auteur:

 Gordon Korman

 Aantal blz.

 127

 Illustrator:

 Nanette Hoogslag

 ISBN:

 9789020664317

 Uitgever:

 Kluitman

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 Engels: Vanja Walsmit

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 Everest. Book one: The Contest

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 bergbeklimmen, wedstrijd

 Prijs: €

 8,95

 

 

Een voedselproducent schrijft een waanzinnige wedstrijd uit. Winnaars winnen een trainingskamp voor bergbeklimmers. Doel is om met de jongste klimmer ooit de Mount Everest te beklimmen. De groep jongeren die de training volgt is erg verschillend. Naarmate de beslissing nadert groeit het wantrouwen tussen de jongeren. Er zijn enkele vreemde vandalenstreken en er verschijnen opmerkelijke berichten in de pers. Wie lekt er informatie? De spanning blijft stijgen!

Dit verhaal is vooral bedoeld om een vlot leesbaar en spannend gegeven uit te werken. Het verhaal is wel realistisch geschreven maar het uitgangspunt is niet echt realistisch. Dit is alleen gedaan om het gegeven verder te kunnen uitwerken. De jongeren zijn herkenbaar geschreven, al doen sommige reacties wel de wenkbrauwen fronsen. De lezer moet zich dus niet te veel vragen stellen, maar gewoon het verhaal lezen om het verhaal; waarin de bergsport en het klimmen een grote rol spelen. De ‘nevenintriges’ zijn er om de spanning in het verhaal te houden.
Door het korte bestek van het verhaal is de drempel laag om het verhaal uit te lezen. Waarna de lezer onvermijdelijk de volgende delen van deze trilogie ook zal lezen om een afgerond geheel te krijgen. Enige notie van klimmersjargon is een pluspunt.
Een verhaal om lekker te ontspannen zonder veel te moeten nadenken. Ideaal bij een bergvakantie.

 

Pol Van Damme
augustus 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 september, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007