Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De Berg

 Reeks:

 Everest

 Auteur:

 Gordon Korman

 Aantal blz.

 128

 Illustrator:

 Nanette Hoogslag

 ISBN:

 9789020664324

 Uitgever:

 Kluitman

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 Engels: Vanja Walsmit

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 Everest. Book two: The Climb

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 bergbeklimmen, wedstrijd

 Prijs: €

 8,95

 

 

Na een eerste selectie (zie ‘het Team’) is het groepje bergbeklimmers naar Nepal afgereisd om zich voor te bereiden op de klim naar de Mount Everest. Maar ook nu weer zijn er tegenslagen en verschijnen er nog meer onrustwekkende verhalen in de pers. Er ‘lekt’ nog steeds informatie door een onbekend iemand. Ook de klim naar het basiskamp verloopt niet van een leien dakje. Onverwacht verandert de beklimming in een levensgevaarlijke reddingsoperatie.

Dit verhaal is het tweede deel van de trilogie ‘Everest’. De personages zijn bekend en kunnen nu iets meer worden uitgewerkt. Maar de hoofdtoon blijft een vlot leesbaar en spannend verhaal zonder veel diepgang. In zogenaamde website-stukjes krijgt de lezer ook enige informatie over de Mount Everest en de beklimming ervan. De jongeren zijn herkenbaar beschreven, de acties volgen elkaar in snel tempo op, de dialogen zijn vlot en levensecht.
Door het korte bestek van het verhaal is de drempel laag om het verhaal uit te lezen. Waarna de lezer onvermijdelijk ook het volgende deel van deze trilogie zal lezen om een afgerond geheel te krijgen. Enige notie van klimmersjargon en bergbeklimmen is zeker een pluspunt, anders kunnen sommige beschrijvingen van acties moeilijk voor te stellen zijn.
Een verhaal om lekker te ontspannen zonder veel te moeten nadenken. Ideaal bij een bergvakantie.

 

Pol Van Damme
augustus 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 september, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007