Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Angeldust – een lied voor de sterren

 Reeks:

 

 Auteur:

 Luc Descamps

 Aantal blz.

 122

 Illustrator:

 (omslag) Ann de Bode

 ISBN:

 9789059323322

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 13

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 verliefdheid, verdriet, psychische problemen

 Prijs: €

 13,95

 

 

Als de zestienjarige Heather naar een verjaardagsfeestje van een vriendin gaat, raakt ze in gesprek met de vreemde Jimmy. Hij opent voor Heather een heel nieuwe wereld. Maar dan slaat het noodlot toe en Heather raakt de greep op haar leven helemaal kwijt.

Dit verhaal draait helemaal rond gevoelens, het verwerken ervan en de problemen die dat met zich mee kan brengen als de gevoelens maar moeilijk kunnen verwerkt worden, wat in het geval van Heather gebeurt.
De lezer leert Heather in het begin kennen als een zelfbewust meisje dat plots haar wereld onder zich voelt wegglijden en zich vastklampt aan een droombeeld waardoor ze alsmaar meer in de problemen komt. De auteur werkt deze stroom van gevoelens nauwgezet uit en creëert ook een soort ‘tussenwereld’ voor Jimmy waarin hij contact zoekt met Heather. Een ervaring die voor beide partijen verwarrend werkt en geen van beiden helpt.
Toch blijf je als lezer met de vraag zitten of het uitgangspunt wel sterk genoeg was om daar het verdere verhaal op te bouwen. Want net op die korte, niet geheel overtuigende beginsituatie steunt de hele rest van het verhaal.

 

Pol Van Damme
augustus 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 september, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007