Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het oude Rome

 Reeks:

 Binnenstebuiten

 Auteur:

 Stephen Biesty

 Aantal blz.

 29

 Tekst:

 Andrew Solway

 ISBN:

 9789025741679

 Uitgever:

 J.H. Gottmer

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 Engels: Tjalling Bos

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Rome in spectacular cross-section

 AVI:

 

 Thema’s:

 geschiedenis, Rome

 Prijs: €

 14,95

 

 

De lezer/kijker volgt de jongen Titus die een dag met zijn vader optrekt naar het centrum van Rome. Elke dubbele bladzijde geeft een ander aspect weer van de leefwijze van de Romeinen. Bij elk onderwerp is er een korte inleidende tekst en daarnaast staan er stukjes tekst bij een aantal onderdelen van de illustratie. Bij elke illustratie zijn er stukken opengewerkt, waardoor de lezer/kijker als het ware in het gebouw zelf kijkt. Achteraan zijn een woordenlijst en een register opgenomen.

Er valt heel wat te bekijken op de illustraties over het leven in het oude Rome. De lezer/kijker krijgt daardoor een uitgebreid beeld over de manier van leven en bouwen van de Romeinen. Geen lange geschiedkundige teksten maar heel veel informatie die visueel worden voorgesteld. Door het openwerken van de tekeningen is het echter niet altijd gemakkelijk om zich het volledige plaatje te kunnen voorstellen. De gebouwen zijn wel nauwkeurig en gedetailleerd getekend maar de menselijke figuurtjes lijken eerder stripfiguren.
Visueel ingestelde jongeren met enige verbeeldingskracht zullen zich een hele tijd kunnen bezighouden om alle details te ontdekken.

 

Pol Van Damme
augustus 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:06 september, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007