Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Groeiende steden

 Reeks:

 Veranderd landschap

 Auteur:

 Robert Snedden

 Aantal blz.

 46

 Illustrator:

 Diverse fotografen

 ISBN:

 9789054837077

 Uitgever:

 Biblion

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Hester Eymers

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 The growth of cities

 AVI:

 

 Thema’s:

 steden

 Prijs: €

 14,50

 

 

Aan de hand van korte tekstblokken in kaders en veel fotomateriaal wil men de lezer aan het denken zetten over een bepaald onderwerp. Soms wordt een detail in de kijker geplaatst en af en toe krijgt de lezer zelf een opdracht die hij kan uitvoeren. Een band onderaan de bladzijden geeft de essentie weer van de gegeven informatie op die bladzijden. Achteraan is een verklarende woordenlijst en een register opgenomen en krijgt de lezer nog meer tips om verder informatie over het onderwerp op te zoeken op internet.
In dit deel worden steden onder de aandacht gebracht: hoe ze ontstaan, groeien, evolueren, een rol vervullen in het leven van de mens.

De informatie wordt in een logische volgorde en overzichtelijk gegeven. De tekstblokken zijn kort en duidelijk. Door de syntheseband onder elke bladzijde wordt de informatie goed samengevat. Het woordgebruik is niet altijd eenvoudig en zal bij zwakkere lezers soms moeilijk overkomen. De opdrachten voor de lezer zijn meestal erg moeilijk uitvoerbaar, ook omdat de lezer bijna geen referentiekader heeft hoe hij ze moet aanpakken en waarbij zijn mogelijke uitwerking niet kan getoetst worden aan de gegeven informatie.
Deze reeks is vooral nuttig om lezers ertoe aan te zetten stil te staan bij hun  omgeving en deze met andere ogen te bekijken of er over na te denken.

 

Pol Van Damme
augustus 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:06 september, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007