Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De AD(H)D Survivalgids

 Reeks:

 Lach & Leer

 Auteur:

 John F. Taylor, Ph.D.

 Aantal blz.

 120

 Illustrator:

 Tad Herr

 ISBN:

 9789059323438

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Jozef Mermans

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 The Survival Guide for kids with ADD or
 ADHD

 AVI:

 

 Thema’s:

 ADHD, ADD

 Prijs: €

 9,95

 

 

Wat is ADHD? Heb ik ADHD? Kan ik er iets aan doen?
Op deze vragen probeert dit boek een antwoord te geven.
Na een eerste uitleg over ‘Wat is ADHD?’ volgen diverse hoofdstukken die elk een bepaald onderwerp behandelen dat belangrijk is: waar zoek je hulp, het juiste voedsel eten, je gedrag op school of met vrienden en hoe omgaan met sterke gevoelens. Na elk hoofdstuk volgt een ‘quiz’, een vragenlijstje over al wat net verteld werd. Zo kan je voor jezelf uitmaken of je het begrepen hebt en wat voor jou belangrijk is. De raadgevingen en tips in dit boek kan je uitproberen en zo ontdekken wat voor jou helpt. Soms heb je de hulp van je ouders of leerkrachten nodig. Samen met hen kan je nog meer bereiken. En ze kunnen je ook helpen, of motiveren. Zelfs belonen als je eindelijk je doel bereikt.
Je kan dit boek in één keer doorlezen, om alles te weten te komen wat je wil weten over dit onderwerp. Of je kan er het hoofdstuk uitpikken dat voor jou het belangrijkste is. Omdat ADHD voor iedereen anders is, kan het zijn dat het ene hoofdstuk je meer aanspreekt dan het andere. Zo biedt dit boek voor elk wat wils. Doorheen heel het boek vind je nog kleine blauwe kaders met een of andere tip, een verwijzing of een slim ideetje. Achterin het boek volgt nog een verklarende woordenlijst en een boodschap voor ouders, leerkrachten en zorgverleners.
De vlotte tekst, de boeiende getuigenissen en de duidelijke uitleg maken dit boek vlot leesbaar. De pittige illustraties vrolijken het geheel nog op en maken het extra aantrekkelijk. Het nodigt zeker uit om als werkboek te gebruiken. Dit is een interessant hulpmiddel voor iedereen die te maken heeft met ADHD.

 

Mik Ghys
augustus 2007 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:06 september, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007