Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Snowboarden

 Reeks:

 No limits

 Auteur:

 Jed Morgan

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789054837053

 Uitgever:

 Biblion

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Margreeth Kooiman

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 Snowboarding

 AVI:

 

 Thema’s:

 sport, snowboarden

 Prijs: €

 12,50

 

 

Deze ‘ultieme gids voor extreme sporten’ is een degelijk naslagwerk over snowboarden. Na een korte voorstelling van de wereld van snowboarden volgt een gedetailleerde beschrijving van alle onderdelen van je snowboard. Er wordt aandacht besteed aan het kiezen van het beste materiaal en je outfit. Dan ben je klaar voor de start. De veiligheid wordt belicht en de mogelijkheden om dit als sport te beoefenen. Daarna volgt praktische informatie over de basisbewegingen en gevorderde trucs. Tot slot worden enkele professionele boarders voorgesteld. Achteraan in het boek vind je een verklarende woordenlijst voor typische snowboard-termen, websites waar je meer te weten komt en een alfabetisch register.
Het hele boek is voorzien van duidelijke, inspirerende foto’s. Er duiken ook regelmatig felgekleurde kadertjes op met een ‘toptip’, zoals ‘de sleutel tot succes is om relaxed te blijven’.
Voor beginnende boarders is dit een interessant basisnaslagwerk. Met deze info en veel oefenen kunnen ze zeker uitblinken in deze boeiende sport.

 

Mik Ghys
juli 2007 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:25 juli, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007