Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Mijn allerbeste vriendje

 Reeks:

 

 Auteur:

 Carl Norac

 Aantal blz.

 26

 Illustrator:

 Claude K. Dubois

 ISBN:

 9789025741464

 Uitgever:

 Gottmer

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 J.H. Gever

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 Mon meilleur ami du monde

 AVI:

 

 Thema’s:

 vriendschap, missen

 Prijs: €

 8,50

 

 

Lola en Simon zijn de allerbeste vriendjes. Ze spelen samen tijdens de pauze, tijdens het middageten doet Simon een trucje speciaal voor Lola en als ze gepest wordt, beschermt hij haar. Maar op een dag heeft Simon slecht nieuws: hij gaat verhuizen. Hij belooft om op zondag langs te komen. De volgende dagen heeft Lola het moeilijk op school: ze verveelt zich tijdens de pauze en niemand beschermt haar als ze gepest wordt. Ze verlangt alleen nog maar naar zondag. En dan is hij er eindelijk, haar allerbeste zondagvriendje!

Over Lola verschenen al enkele kleine prentenboeken. Deze keer moet ze haar beste vriendje missen en daar heeft ze het best moeilijk mee. Niets is meer hetzelfde en ze zal moeten wennen aan een schoolleven zonder Simon. Maar vriendschap verdwijnt niet, op zondag kan ze volop genieten van haar beste vriend. Dit verhaal toont hoe erg je iemand kan missen, maar dat er nog steeds fijne momenten kunnen zijn om samen te beleven. Iemand die verhuist, ben je niet kwijt.
De vlotte, eenvoudige tekst beperkt zich tot de kern van het verhaal. De sfeervolle illustraties zijn uitnodigend en vertederend. De gevoelens van Lola komen mooi in beeld: haar geluk samen met Simon en aan haar eenzaamheid als hij weg is.
Een knuffelboekje!

 

Mik Ghys
juli 2007 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:25 juli, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007