Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Griezelquiz op leven en dood

 Reeks:

 Geronimo Stilton

 Auteur:

 Geronimo Stilton

 Aantal blz.

 128

 Illustrator:

 Larry Keys

 ISBN:

 9789054614227

 Uitgever:

 Bakermat/Lannoo

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Loes Randazzo

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 Attenti ai baffi…arriva Topigoni!

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 concurrentie, wedstrijd, humor

 Prijs: €

 8,95

 

 

Op een ochtend loopt alles mis voor de beroemde uitgeefmuis Geronimo Stilton. Geen enkele krantenkiosk verkoopt zijn krant, geen enkele boekhandel verkoopt nog een van zijn boeken en zelfs zijn kantoor blijkt overgenomen te zijn. Allemaal door een mysterieuze eenogige rat die zijn eigen krant en boeken uitgeeft. Geronimo is in alle staten, wat moet hij nu doen? Hij roept de hulp in van Megamuis, die voor alle problemen een oplossing kan bedenken. Hij brengt de redactie onder dak bij een bereidwillige bakker en schrijft Geronimo in voor de televisiequiz ‘De Muizenval’. In deze quiz kan je miljonair worden, maar bij een fout antwoord verlies je je staart. Er zit voor Geronimo niets anders op dan deze uitdaging aan te gaan…

Opnieuw een grappig en spannend Geronimo-verhaal. Opnieuw zit hij in de problemen en moet er een oplossing bedacht worden. Wat natuurlijk voor de meest waanzinnige avonturen zorgt.
Deze verhalen van Geronimo Stilton zijn een plezier om te lezen. Niet alleen omwille van de vlotte tekst en de spannende verhaallijn, maar ook door de kleurrijke lay-out. In de tekst wordt gespeeld met lettergroottes, lettertypes en kleuren, zodat het verhaal nog meer dynamiek krijgt. Talloze grote en kleine illustraties begeleiden het verhaal. Grapjes zitten zowel in de tekst als in de tekeningen verstopt, zoals bij de namen van de jury van de televisiequiz: S. Pook, D. Racula en L. Uguber zijn daar enkele van. Voor en achter het verhaal vind je nog overzichtstekeningen van de redactie en muizeneiland, om nog meer in de sfeer van het verhaal te komen.
Lees- en kijkplezier gegarandeerd, net zoals bij de andere delen uit deze fantasierijke reeks.

 

Mik Ghys
juni 2007 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:02 augustus, 2008

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007