Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Wiplala

 Reeks:

 

 Auteur:

 Annie M.G. Schmidt

 Aantal blz.

 102

 Illustrator:

 Philip Hopman

 ISBN:

 9789045104232

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 2007 (38e druk)

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 8

 Thema’s:

 fantasie, kabouters, toverkracht

 Prijs: €

 14,95

 

 

Op een dag vangt Vlieg, de poes van familie Blom, een klein mannetje, een Wiplala dat ook Wiplala heet. Hij kan een beetje tinkelen (oftewel toveren) maar het lukt niet altijd even goed. Zo versteent hij per ongeluk de dorpsdichter en verkleint hij meneer Blom en zijn kinderen. Wanneer ze allemaal zo klein zijn als Wiplala beleven ze allerlei spannende avonturen…

Dit verhaal dateert oorspronkelijk van 1957 maar is een echte klassieker. Geweldig  hoe Annie M.G. Schmidt erin slaagt om een erg origineel en fantasierijk verhaal te vertellen dat na al die jaren nog even toegankelijk is voor jonge lezers. De auteur beschrijft heel levendig de avonturen van Wiplala en de familie Blom, zodat je als het ware alles voor je ogen kan zien gebeuren. De prachtige kleurenillustraties van Philip Hopman maken er een hele mooie uitgave van. De illustrator zorgt ervoor dat zelfs in de kleinste details de tekeningen dezelfde sfeer en gevoeligheid uitstralen als in de zinnen zelf.
De verschillende personages worden levensecht beschreven zodat je je als lezer helemaal kan inleven in wat ze allemaal meemaken en voelen. Het idee om even klein als kaboutertjes in je eigen huis rond te lopen lijkt inderdaad wel sprookjesachtig aantrekkelijk tot je merkt dat het niet altijd even gemakkelijk en zonder gevaren blijkt te zijn. Gelukkig kan de familie Blom dankzij Lotje en haar dokter uit de meest netelige situaties gered worden. Het verhaal leest erg vlot, bevat de nodige spanning, humor en fijngevoeligheid om het helemaal in één ruk te verslinden!!!

 

Hilde Umans
juni 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:15 juni, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007