Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Iejoor is jarig

 Reeks:

 

 Auteur:

 A.A. Milne

 Aantal blz.

 24

 Illustrator:

 Andrew Grey

 ISBN:

 9000037352

 Uitgever:

 Van Goor

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 Engels: Mies Bouhuys

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 Eeyore Has A Birthday

 AVI:

 

 Thema’s:

 Winnie de Poeh

 Prijs: €

 9,95

 

 

Iejoor is jarig vandaag maar niemand heeft er aan gedacht. Winnie de Poeh holt zo snel als hij kan naar huis om een gepast cadeau te halen. Ook Knorretje komt gauw aanlopen met een ballon…

Leuk en mooi verzorgd prentenboekje gebaseerd op de verhalen van A.A. Milne, dat zorgt voor een aangename kennismaking met de wereld en de vrienden van Winnie de Poeh. De warmte en humor zitten niet alleen in de beschrijving van de verschillende personages maar ook door de situatie waarin ze terechtkomen. Want het is echt aandoenlijk om te lezen en te zien hoe Winnie de Poeh met een lege pot honing als cadeau voor Iejoor komt aandraven (de honing heeft hij onderweg zelf opgegeten) en Knorretje die een grote, rode ballon als cadeau voor Iejoor heeft (die jammer genoeg net stukgaat als hij bij Iejoor aankomt).   
Als liefhebber van de originele tekeningen van E.H. Shepard vind ik het wel jammer dat die illustraties ook niet in dit prentenboek werden gebruikt. Vooral bij Christoffer Robin merk je het verschil in illustraties.
Voor kinderen die vertrouwd zijn met de Disney-variant van Winnie de Poeh is het even wennen dat het niet Janneman Robinson is maar Christoffer Robin (zoals de oorspronkelijke Engelse naam).

 

Hilde Umans
juni 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:15 juni, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007