Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het mysterie van de haarcirkels

 Reeks:

 Peppelclub

 Auteur:

 Marc de Bel, Guy Didelez

 Aantal blz.

 201

 Illustrator:

 Jan Bosschaert

 ISBN:

 90-2232007-3

 Uitgever:

 Manteau

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 

 AVI:

 8

 Thema’s:

 avontuur, vrienden, UFO’s, verliefd

 Prijs: €

 14,95

 

 

Miete gaat weer logeren bij haar tante in Kruisem. Ze kan niet wachten om de nieuwe boomhut van de Peppels te zien. Die wordt met een avondlijk feestje ingehuldigd in aanwezigheid van de volwassenen. Daarna blijven Miete en haar vriendje Senne er slapen! Bij hun eerste-kuspoging vallen ze echter door het luik en besluiten op de veilige bosgrond te blijven slapen. Maar ’s morgens blijken ze allebei een vreemde haarcirkel op hun hoofd te hebben in een wel erg opvallende kleur! Hun medeclubleden geloven eerst dat het een grap is, maar ze willen wel mee het mysterie trachten op te lossen. Dat wordt het begin van een reeks wilde avonturen.

De zoveelste variatie op hetzelfde thema in de gekende stijl van Marc de Bel, zonder de overvloed aan onmogelijke bijvoeglijke naamwoorden weliswaar. Een vriendenclubje, een boomhut, een verliefdheid, een jong-gebleven oudere tante, een mysterieus gebeuren, enkele figuren met duistere bedoelingen maar zoals altijd bijten die na de dolste avonturen uiteraard weer in het zand en zegevieren de jonge helden.
Het verhaal leest heel vlot en jonge lezers zullen er beslist enkele uren zoet mee zijn.
Leesplezier in overvloed zonder verdere bedoelingen of diepere betekenissen. Het avontuur om het avontuur en waarom ook niet als tussendoortje?

 

Pol Van Damme
mei 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:03 juni, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007