Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het Midden-Oosten

 Reeks:

 Gottmer Geleerd

 Auteur:

 Philip Steele

 Aantal blz.

 64

 Illustrator:

 Diverse fotografen

 ISBN:

 9789025742195

 Uitgever:

 J.H. Gottmer

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Wybrand Scheffer

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 The Middle East

 AVI:

 

 Thema’s:

 Midden-Oosten, cultuur, problemen

 Prijs: €

 12,95

 

 

De boeken uit deze reeks ogen zeer aantrekkelijk en zijn heel aangenaam om in te kijken. Vele knappe foto’s verduidelijken de teksten. En er is heel wat te lezen in deze boeken. Het onderwerp werd logisch ingedeeld in enkele grote hoofdstukken, waarin een aantal aspecten van het onderwerp nader worden bekeken. Elk aspect begint met een korte inleiding in een grote letter; waarna er in een kleinere letter wordt ingezoomd op enkele elementen. In een nog ander lettertype staat uitleg bij de foto’s. Op het einde van elk hoofdstuk wordt de belangrijkste informatie nog eens kort herhaald. Dit is heel duidelijk en zo houdt de lezer een overzicht over de aangehaalde informatie. Bij dit overzicht staan ook nog enkele links naar sites; enkele beroepen die met het onderwerp te maken hebben en enkele adressen van musea of bezienswaardigheden waar over dit onderwerp meer kan gevonden worden. Achteraan is een woordenlijst en register opgenomen.

In dit deel tracht men het complexe gegeven van het Midden-Oosten te verduidelijken. In het eerste hoofdstuk gaat men dieper in op de geschiedenis van deze streek die tot het begin der mensheid teruggaat en de belangrijke rol die deze streek gespeeld heeft in het verleden.
In een tweede hoofdstuk worden de landen van het Midden-Oosten heel kort onder de loep genomen. In het bestek van twee pagina’s is het natuurlijk onmogelijk om diep in te gaan op de verscheidenheid van elk land. Toch krijgt de lezer een eerste beeld van elk land. Een geografische kaart had nog meer duidelijk gemaakt.
Alleen kan de situatie ter plaatse snel evolueren, waardoor sommige informatie uit dit boek gedateerd wordt.
Met dit boek krijgt de lezer een duidelijker zicht op de ingewikkelde situatie waarin het Midden-Oosten zich bevindt.

 

Pol Van Damme
mei 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:27 mei, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007