Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Mijn opa is een kampioen

 Reeks:

 

 Auteur:

 Carl Norac

 Aantal blz.

 30

 Illustrator:

 Ingrid Godon

 ISBN:

 9789025850906

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 Engels: Nannie Kuiper

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 My Grandpa is a Champion

 AVI:

 

 Thema’s:

 grootvader, kampioen, kleinkind

 Prijs: €

 13,50

 

 

Na ‘Mijn mama kan toveren’ en ‘Mijn papa is een reus’ is er nu ook dit vertederende  prentenboek van het ‘succesduo’ Norac-Godon.
Een glunderend meisje stelt met veel gepaste trots haar opa voor aan de lezer/kijker. Hij heeft nog nooit een prijs of een medaille gewonnen, maar toch is hij een kampioen. Want hij heeft de meeste adem van iedereen om de speelgoedkrokodil op te blazen. Hij kan alle kapotte zaken maken, zelfs de maan als er een stuk zou afbreken, vermoedt zij. Hij is de vrolijkheid zelve, en alles wat hij aanraakt wordt ook vrolijk. Enz. … Maar wie zou de kampioen zijn in het zoeken van de verloren bril? En wie voelt zich kampioen hoog op de schommel? …

De onvoorwaardelijke liefde tussen een kleinkind en haar opa maken van dit boek een ontroerend kijkboek waar je niet snel op uitgekeken raakt en dat je aanspoort tot zelfreflectie.
Hoe eenvoudig het uitgangspunt ook mag zijn, toch word je meerdere keren verrast door onverwachte wendingen of wisselende standpunten. Dit geeft het boek ook een zekere gelaagdheid mee.
De grote prenten van Godon schitteren in hun zachtgekleurde eenvoud. De grote kleurvlakken en stevige lijnen schetsen een aangename wereld die ontdaan is van overbodige details en die zich telkens focussen op de kern van de actie, vol sprekende expressie en fijne humor.
De tekst erbij is eenvoudig en gevarieerd.

 

Eric Vanthillo                                                                                                            
mei 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:16 mei, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007