Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Waar is Wally? Op ontdekkingsreis

 Reeks:

 Wally

 Auteur:

 Martin Handford

 Aantal blz.

 22

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789002219924

 Uitgever:

 Standaard Uitgeverij

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 Engels: Hilde Asaert

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 Where’s Wally? The great picture hunt

 AVI:

 

 Thema’s:

 ontdekkingsreizen, portretten

 Prijs: €

 12,95

 

 

Een nieuwe uitgave in de reeks van Wally: de bedoeling is om de 30 reusachtige portretten, die op de eerste dubbele pagina getoond worden, terug te vinden op de volgende pagina’s, in de verschillende galerijen. Achteraan het boek zitten speciale stickers waarmee je de gevonden portretten (namelijk de figuren uit die portretten) kan inlijsten. Deze stickers kan je opnieuw van de pagina’s verwijderen zodat het boek telkens opnieuw gebruikt en ‘gezocht’ kan worden.
Het is weer een heuse ontdekkingsreis voor alle fans van Wally (of andere zoekboeken). De pagina’s zijn rijk gevuld met allerlei details waartussen je niet alleen de 30 portretten moet zoeken maar ook nog 5 portretschilders, namelijk Wally, Woef, Wenda, tovenaar Witbaard en G.Spuis. Elk van deze 5 figuren heeft dan ook nog eens een voorwerp verloren waarnaar je als ijverige speurneus op zoek moet gaan. Uren kijk- en zoekplezier gegarandeerd want het is echt niet gemakkelijk!
Jammer van een aantal foutjes: er zijn geen 11 galerijen zoals op de eerste pagina wordt aangekondigd maar slechts 9 waarbij de negende, de grote tentoonstelling, als slot dient.
Maar het blijft een geweldig origineel cadeauboek!

 

Hilde Umans
april 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:04 mei, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007