Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Toxine

 Reeks:

 

 Auteur:

 Johan Vandevelde

 Aantal blz.

 156

 Illustrator:

 (omslag) Marjolein Hund

 ISBN:

 9789059323278

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2007

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 griezelen, giflozing, verliefdheid

 Prijs: €

 13,50

 

 

Enkele leerlingen van eenzelfde klas willen zich stoer voordoen door een middernachtelijk bezoek te brengen aan het kerkhof. Maar hun actie kent een dramatisch vervolg. Bij Wim, één van de kinderen, worden drie vingers afgebeten door de waakhond van het kerkhof. Wanneer de hond een dag later sterft, lijkt het erop dat hij vergiftigd is. Maar als Wim onverwacht ook sterft en de dode hond weer opduikt, loopt de situatie helemaal uit de hand. Alleen Yannick, Davy en Hanne komen achter de waarheid, maar die is zo vreemd dat niemand hen zou geloven.

Een boek uit de reeks Bibberboeken is uiteraard een griezelverhaal. Maar er komen geen spoken of monsters in voor, wel gewone kinderen en een hond. En toch is het een verhaal voor lezers met een sterke maag, want de gebeurtenissen zijn niet van de minste.
De kinderen worden levensecht en herkenbaar beschreven en de gebeurtenissen in het begin zullen de lezers zeker niet vreemd voorkomen. Maar als eenmaal de bal aan het rollen gaat, of liever gezegd de doden terug levend worden, stijgt het griezelniveau met grote sprongen. Het verhaal is heel realistisch beschreven waardoor de lezer zich alle gebeurtenissen beeldend kan voorstellen.
De verliefdheid van Yannick en Hanne zorgt voor de romantische noot als tegengewicht voor de huiveringwekkende gebeurtenissen.
Een verhaal voor enkele uren rillend griezelplezier.

 

Pol Van Damme
april 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:04 mei, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007