Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Tijn valt aan!

 Reeks:

 Lees en weet

 Auteur:

 Martine Letterie

 Aantal blz.

 27

 Illustrator:

 Yolanda Eveleens

 ISBN:

 90-276-6345-9

 Uitgever:

 Zwijsen

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Originele titel:

 

 AVI:

 1 en 4

 Thema’s:

 ridders, kastelen

 Prijs: €

 9,95

 

 

Tijn is zes en woont in een kasteel. Hij wil net als zijn vader ridder worden. Maar dat is niet zo gemakkelijk. Tijdens een oefengevecht valt hij met de zware helm pal op zijn neus. Hij bloedt. Gelukkig kan zijn moeder hem verzorgen en troosten.

Dit boekje is bedoeld voor kinderen die leren lezen. Het is een combinatie van fictie en informatie. Op de linkerpagina staat het verhaal in AVI 1. Op de rechterpagina staat de informatie in AVI 4. Er staan ook vele illustraties en foto’s bij die de informatie visueel verduidelijken.
Door telkens afwisselend te lezen krijgt de beginnende lezer informatie door iemand die al iets verder staat in lezen (een iets oudere of reeds leesvaardigere medeleerling of broer of zus). Zo wordt er samen gelezen.
Het samenhorigheidsgevoel wordt hierdoor versterkt en de beginnende lezer krijgt op die manier toch correcte informatie mee en vergroot zijn/haar interesse over een bepaald onderwerp. In de reeks zijn nog andere boekjes verschenen die op dezelfde manier zijn opgevat.

 

Pol Van Damme
februari 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:06 maart, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007