Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De clan van de wolvin

 Reeks:

 De heksenoorlog

 Auteur:

 Maite Carranza

 Aantal blz.

 303

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789056722142

 Uitgever:

 Signature

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 Spaans: Elvira Veenings

 Leeftijd:

 + 13

 Originele titel:

 El clan del la loba – Trilogia La guerre de las brujas, Parte I

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 heksen, magie, oorlog, liefde

 Prijs: €

 15,95

 

 

De veertienjarige Anaid woont met haar moeder Selene in een klein dorp in de Pyreneeën. Ze mist haar grootmoeder Demeter die gestorven is en heeft het niet makkelijk met haar moeder en op school. Op een dag verdwijnt haar moeder en komt ze de familiegeheimen te weten over de twee heksenclans van de Omar en de Odish. De clans van de Omarheksen houden zich verborgen voor die van de bloeddorstige Odish, in afwachting van de komst van de uitverkorene zoals voorspeld in de oudste Profetie van O. Voor Anaid betekent de zoektocht naar haar verdwenen moeder een reis vol ontdekkingen, betoverende ervaringen en gevaren…

Dit eerste deel uit de trilogie over de heksenoorlog is een spannend, vlot geschreven en erg boeiend verhaal waarbij we als lezer de magische wereld van Anaid leren kennen. De auteur portretteert het hoofdpersonage heel realistisch zodat je als lezer een perfect beeld krijgt van haar gedachten en gevoelens, haar zelfbeeld en haar hunkering naar vriendschap, aandacht en liefde. Dankzij haar leergierigheid, intelligentie en talenten leert ze vrij snel de geheime krachten van de natuur en de Omarheksen kennen. Je wordt als lezer ondergedompeld in een betoverende wereld waarbij de auteur de spanning knap opbouwt tot het einde. Daarom lees je het boek ook in één ruk uit en ben je meteen benieuwd naar het tweede deel uit deze trilogie!
Een aanrader voor iedereen die van magie, actie en spanning houdt en voor alle liefhebbers van Harry Potter die graag over een meisje als hoofdpersonage lezen.
Door de beschrijvingen van zowel de natuur als de verschillende personages krijgt het boek soms een ‘filmisch’ karakter: je kan je als lezer perfect een beeld vormen.
De auteur bewijst haar vakmanschap als scenariste en antropologe wat ten goede komt aan het leesplezier van deze ontspannende, spannende en leerrijke jeugdroman!

 

Hilde Umans
februari 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:06 maart, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007