Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De winkel van de vergeten kaarten

 Reeks:

 Ulysses Moore

 Auteur:

 Pierdomenico Baccalario

 Aantal blz.

 261

 Illustrator:

 Iacopo Bruno

 ISBN:

 90-5461-407-2

 Uitgever:

 Baeckens Books

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Yond Boeke, Patty Krone

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 La bottega delle mappe dimenticate

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 avontuur, oude Egypte, zoektocht

 Prijs: €

 15,95

 

 

Via een tijdsdeur komen Jonas, Rick en Julia in een vreemde stad in het oude Egypte terecht. Bij een overhaaste vlucht komt Julia terug in Kilmore Cove waar ze ook niet echt veilig is. Ondertussen trachten de jongens, samen met een Egyptisch meisje, het dagboek van Ulysses Moore en het woordenboek van Vergeten Talen een aanknopingspunt te vinden voor hun zoektocht. De gigantische bibliotheek van de stad is een ware doolhof en de raadselachtige tips maken het extra moeilijk. Als ze ontdekken dat ook Oblivia Newton zich in de stad bevindt, moeten ze dubbel voorzichtig zijn. Maar is dat voldoende?

Dit verhaal volgt op “Het geheim van Villa Argo”, het eerste boek uit de reeks rond Ulysses Moore. Het is beslist aan te raden eerst het eerste deel te lezen om de personages te leren kennen en gebeurtenissen goed te kunnen volgen. In dit deel vormt een spannende zoektocht de rode draad doorheen het verhaal. Er zijn twee verhaalpunten van waaruit het verhaal verteld wordt; enerzijds die mysterieuze stad in het oude Egypte en anderzijds Villa Argo zelf waar ook vreemde dingen gebeuren. De auteur weet telkens met een zogenaamde ‘cliffhanger’ de actie over te zetten naar de andere locatie waardoor de aandacht van  de lezer blijft verzekerd. Hoe verder het verhaal evolueert, hoe spannender en intrigerender het wordt. Voor je het weet is het verhaal uit en zit je nagelbijtend te wachten op het vervolg.
Net als bij het eerste deel zijn de illustraties bijzonder mysterieus, is de bladspiegel ruim en het lettertype vrij groot zodat het erg aangenaam lezen is.
Een aanrader voor wie van mysterieuze verhalen houdt!

 

Pol Van Damme
januari 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 februari, 2007

Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2007