Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het Superkinddrankje

 Reeks:

 

 Auteur:

 Marc de Bel, Jasper Van Loy

 Aantal blz.

 79

 Illustrator:

 Jan Bosschaert

 ISBN:

 90-77060-55-3

 Uitgever:

 tingel

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 

 AVI:

 8

 Thema’s:

 avontuur, zoektocht

 Prijs: €

 13,95

 

 

Timmy en Hanne gaan bij hun oom Harry logeren, omdat hun ouders een weekje naar de Ardennen trekken. Al gauw komen ze een oude bekende op het spoor die ooit de Knetterkwabmachine had uitgevonden. Deze keer wil hij een superdrankje fabriceren met fantastische kwaliteiten. Hanne, Tim en oom Harry willen daar een stokje voor steken, maar er is ook nog Knoddel, een zwaargewicht met de hersens van een mug, die je niet zomaar even opzij zet. En de tijd dringt…

Liefhebbers van Marc de Bel verhalen zullen hun duimen en vingers weer kunnen aflikken met dit knotsgekke verhaal. Het verhaal heeft een rotvaart; de kinderen sjezen van hier naar daar; komen natuurlijk zelf ook in nauwe schoentjes te staan, maar kunnen uiteraard net op tijd de boel min of meer redden.
De twee pientere kinderen moeten hun verstrooide oom telkens weer uit de penarie halen en vanzelfsprekend zal professor Knetter zijn snode plannen niet ten uitvoer kunnen brengen.
Het verhaal heeft geen dieper doel dan de lezers een vlot en leuk verhaal voor te schotelen, dus mag die zich ook niet te veel vragen stellen en worden nevenverhaallijnen zo goed als helemaal weggedrukt door de hoofdverhaallijn. In dit korte verhaal is dat ook niet anders mogelijk.
Het valt echter niet te ontkennen dat het geheel wat mager uitvalt, ook letterlijk want als je alle illustraties en witruimtes weglaat, blijft er nog maar twee derde van het aantal pagina’s als tekst over.

 

Pol Van Damme
januari 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:24 januari, 2007