Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Geheime Missie Jericho Rood

 Reeks:

 De Gilde Trilogie

 Auteur:

 Joshua Mowll

 Aantal blz.

 287

 Illustrator:

 Joshua Mowll

 ISBN:

 90-223-1980-2

 Uitgever:

 Manteau

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 Engels: Gerbrand Bakker

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 Operation Red Jericho

 AVI:

 8

 Thema’s:

 avontuur, piraten

 Prijs: €

 17,95

 

 

Doug en Becca MacKenzie worden na de verdwijning van hun ouders door hun oom meegenomen aan boord van de Expedient, een groot schip met onverwachte verborgen talenten. De kinderen worden betrokken bij een zoektocht naar een speciale grondstof die erg vernietigend uit de hoek kan komen. Wanneer ze echter op eigen houtje trachten te onderzoeken waarom hun ouders verdwenen zijn, wordt hun oom hun gedrag beu. Als ze niet naar hem kunnen luisteren, stuurt hij hen terug naar een vervelende saaie tante. Zo ver komt het echter niet, want opnieuw storten broer en zus zich in een avontuur dat hen uiteindelijk op een pirateneiland doet belanden. Hun leven lijkt niets meer waard, of zou er toch nog hulp kunnen opdagen?

Dit raadselachtige verhaal is het eerste deel van een trilogie. Een geheime Gilde tracht een eeuwenoud geheim te bewaren, maar er zijn kapers op de kust. Dit verhaal speelt zich af bij Chinese piraten die voor niets terugdeinzen om hun doel te bereiken. Veel actie en spanning dus in dit eerste deel, zonder dat ook maar een tipje van de sluier wordt opgelicht. Geen nieuws over de ouders van Doug en Becca, ze zullen verder op zoek moeten in de volgende delen van het verhaal.
Wat dit boek zo speciaal maakt, zijn de talrijke wetenswaardigheden die naast het verhaal opduiken. Uitflapbare bladzijden tonen je elk detail van de Expedient, of van het pirateneiland, of van de vele machines die tijdens het verhaal ter sprake komen. Knappe illustraties met zeer gedetailleerde informatie. Naast het doorlopende verhaal krijg je soms een apart stukje geschiedenis of achtergrondinformatie. Zo lijkt dit boek een echt dagboek, of logboek. Ook de cover werd aangepast: in mooi rood linnen en met een stevige zwarte elastiek om het geheel bij elkaar te houden. Een sterk staaltje van originele vormgeving, zeer uitnodigend voor de lezers. Het maakt je erg nieuwsgierig, eerst naar dit boek, en nadien naar de te verschijnen volgende delen.

 

Mik Ghys
januari 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:24 januari, 2007