Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De koffer

 Reeks:

 Life

 Auteur:

 Bobje Goudsmit

 Aantal blz.

 120

 Illustrator:

 (omslag) Hollandse Hoogte

 ISBN:

 90-251-0956-X

 Uitgever:

 Holland

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 vakantie, verliefd, dromen

 Prijs: €

 11,75

 

 

Tijdens een zomervakantie in Frankrijk gaat de 16-jarige Splinter eerder uit verveling mee met zijn moeder naar een openbare verkoop van achtergebleven koffers. Eén koffer trekt zijn aandacht en als zijn moeder die ook nog koopt, weet hij er ongezien enkele oude brieven uit te bemachtigen. Samen met een Frans vriendinnetje die de brieven voor hem vertaalt, gaat hij op zoek naar de herkomst van een bepaalde dramatische gebeurtenis in 1924. Dat blijft echter niet zonder gevolgen. Gevolgen waar Splinter zich geen raad mee weet.

Een eerst intrigerend gegeven krijgt een eerder tegenvallende ontknoping, die het hele voorgaande verhaal ongeloofwaardig en ietwat absurd maakt.
Alle personages worden eerder vluchtig beschreven; de vreemde dromen van Splinter krijgen geen verantwoording; de veiling van de niet opgehaalde koffers lijkt erg ongeloofwaardig (maar schijnt in Nederland écht te bestaan en heel populair te zijn); het drama uit 1924 blijft ook al vrij onduidelijk en het liefdesverhaaltje is al even vluchtig als de rest van het gebeuren.
Goed om lezen tijdens een strandvakantie in Frankrijk, of tijdens het wachten op je koffers in de luchthaven…om toch iéts te doen te hebben!

 

Pol Van Damme
januari 2007


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:27 januari, 2007