Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het geheim van de afgebeten vingers

 Reeks:

 

 Auteur:

 Rindert Kromhout

 Aantal blz.

 82

 Illustrator:

 Annemarie van Haeringen

 ISBN:

 90-258-5002-2

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2006 (18e herziene druk)

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 6

 Thema’s:

 Rome, de mond van de waarheid

 Prijs: €

 9,95

 

 

In Rome staat er een kerk met in de portiek een metershoog stenen masker, een enorm rond gezicht met de mond wijd open. Je kunt er je hand insteken maar kijk uit als je dat doet! Vertel nooit een leugen met je hand in die mond, want als je dat doet, worden je vingers afgebeten. Het is de Mond van de Waarheid!

Dit spannende en griezelige verhaal vertelt de voorgeschiedenis van de Mond van de Waarheid, hoe het geraamte van prinses Anna Barberini samen met haar drie gestorven broertjes de zesde grot moet vullen met botten. Het wordt een zware en moeilijke opdracht. Toevallig vindt ze het stenen masker en zorgt zo op een griezelige manier voor het vervullen van haar opdracht!
Dit originele verhaal verscheen voor het eerst in 1990 en is nu al toe aan de 18e herdruk! Van een klassieker gesproken! De auteur slaagt erin om niet alleen een origineel maar ook een spannend en  tegelijkertijd grappig verhaal te vertellen.
Leuk is het nawoord van de auteur met een aantal vragen en antwoorden die hij heeft verzameld naar aanleiding van verschillende klasbezoeken en de vragen die de kinderen hem toen stelden.
De sfeervolle zwart-wit-illustraties van Annemarie van Haeringen sluiten mooi aan bij de inhoud van het verhaal. Ze laten de lezer nog meer genieten van de suspens in het boek.

 

Hilde Umans
november 2006


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:10 december, 2006