Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Katharentreden

 Reeks:

 De donkere getallen

 Auteur:

 Luc Descamps

 Aantal blz.

 98

 Illustrator:

 (omslag) Dirk Lodewijckx

 ISBN:

 90-59323-16-5

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 tijdreizen, kasteel, avontuur, graal

 Prijs: €

 12,50

 

 

Harry kan met zijn kennis van de donkere getallen door de tijd reizen. Hij krijgt de opdracht van een Franse professor om uit te zoeken wat er met de heilige Graal gebeurd is tijdens het beleg van de katharenburcht Montségur in 1244. Doordat de professor enkele zaken heeft verzwegen, blijkt de situatie ter plaatse heel anders te zijn dan Harry had gedacht: levensgevaarlijk namelijk. Gelukkig houdt zijn vriendin Maureen van op tijdafstand zijn gedachten in de gaten en helpt indien nodig. Maar of dat voldoende is?

Dit is het vierde deel van de reeks over de donkere getallen met de hoogbegaafde Harry in de hoofdrol. Net als bij de andere delen leest dit verhaal heel vlot, zit er heel veel vaart in en komt Harry uiteraard in nauwe schoentjes te staan. Ook nu weer is er een behulpzaam meisje waarop Harry kan vertrouwen.
Dit ongecompliceerd verhaal heeft enkel de bedoeling de lezer op een aangename manier te ontspannen en lukt daar zeker in. Er hoeven geen diepere gedachten of bedoelingen gezocht te worden. Het stramien is ongeveer hetzelfde als in het vorige deel, alleen is de locatie en de tijd verschillend.
Achteraan is wat historische informatie opgenomen over de katharen en de graal, wat het verhaal kadert in de tijd en de geschiedenis.
Goed voor een tijdje onbezorgd leesplezier.

 

Pol Van Damme
november 2006


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:08 december, 2006