Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De grot van Merlijn

 Reeks:

 De donkere getallen

 Auteur:

 Luc Descamps

 Aantal blz.

 119

 Illustrator:

 (omslag) Dirk Lodewijckx

 ISBN:

 90-5016-465-X

 Uitgever:

 Facet

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 tijdreizen, kasteel, avontuur

 Prijs: €

 13,95

 

 

Tijdens zijn vakantie trekt Harry met Maureen naar Tintagel Castle, de ruïne van het kasteel van de legendarische koning Arthur. Ze gaan echter niet naar de ruïne, maar naar de grot onderaan de rots waarop de ruïne staat. Daar zou volgens de legende Merlijn hebben gewoond. Harry ontdekt er een heleboel donkere getallen tegen de zoldering. Maar de tijd dringt, want de grot komt bij hoog water helemaal onder water te staan. Met zijn kennis van die donkere getallen komt Harry plots in een heel andere tijd terecht en dat is niet ongevaarlijk!

Dit is het derde verhaal van hoogbegaafde Harry. Door zijn kennis van de donkere getallen kan hij door de tijd reizen, maar ook nog andere magische dingen doen. Ook nu weer komt hij in een moeilijke situatie terecht en moet hij het opnemen tegen iemand die de macht naar zichzelf wil toetrekken en daarvoor over lijken wil gaan.
Het verhaal leest erg vlot en de acties volgen elkaar met grote snelheid op, waardoor het verhaal nooit stilvalt. De plot is vrij eenvoudig: Harry die tegen het Kwade ten strijde moet trekken om onschuldigen te redden en onrecht te voorkomen. En gelukkig voor hem is er iemand die hem ter hulp komt. In dit verhaal komt Harry weer een stukje meer te weten over de donkere getallen, waardoor hij er nog beter van kan gebruik maken.
Iemand die de vorige delen niet gelezen heeft, heeft het in het begin wel even moeilijk om te volgen omdat hij/zij niet weet hoe het komt dat Harry met die donkere getallen allerlei magische handelingen kan uitvoeren. Gelukkig is het eenvoudig zich dit in te beelden waardoor de lezer het verhaal moeiteloos kan begrijpen.
Leuk tussendoortje om even helemaal in een andere wereld onder te duiken.

Bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2007.

 

Pol Van Damme
november 2006


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:11 oktober, 2009