Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Cirkeljagers

 Reeks:

 

 Auteur:

 Annemieke Witteveen

 Aantal blz.

 150

 Illustrator:

 (omslag) In Ontwerp

 ISBN:

 90-77247-46-7

 Uitgever:

 Akasha

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 graancirkels, vakantie, Drenthe

 Prijs: €

 14,50

 

 

Terwijl zijn moeder naar Engeland gaat om graancirkels te bestuderen, gaat Tomas met zijn vader en zus op vakantie in Drenthe. Tomas zelf is ook erg in graancirkels geďnteresseerd. Tot zijn grote verbazing ontdekt hij in een Drents veld ook een graancirkel. Hij leert er ook Siemen kennen en samen maken ze er een actieve vakantie van.

Dit verhaal wil vooral de interesse opwekken voor graancirkels en dat maakt de schrijfster in een voorwoord ook duidelijk. Daardoor is het verhaal doorspekt met informatie over graancirkels en wat graancirkelonderzoekers allemaal doen. Het verhaal handelt dan ook voornamelijk over het ontdekken van de cirkels en de bijzondere kracht die ervan uitgaat, wat landbouwers ervan kunnen vinden en waar bezoekers van de cirkels zich aan zouden moeten houden.
De spanning in het verhaal zit hem voornamelijk in het onbekende en mysterieuze van zulke cirkels. In het kader dat daar rond geweven is, is alles erg rustig: Tomas komt heel goed overeen met zijn zus, zijn vader is heel begrijpend en meegaand in Tomas’ enthousiasme en er gebeuren geen onverwachte of nare dingen.
Achter het verhaal staat nog meer praktische informatie over graancirkels en worden een aantal boeken en websites vermeld waar de lezer meer informatie kan zoeken. Er staan ook enkele foto’s van graancirkels.
Interessant om jonge lezers nieuwsgierig te maken voor dit fenomeen.

 

Pol Van Damme
oktober 2006


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:08 december, 2006