Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De Oude Romeinen

 Reeks:

 Gottmer Geleerd

 Auteur:

 Simon Adams

 Aantal blz.

 64

 Illustrator:

 Diverse fotografen

 ISBN:

 90-257-4106-1

 Uitgever:

 Gottmer

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 Engels: Wybrand Scheffer

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 Life in ancient Rome

 AVI:

 

 Thema’s:

 het oude Rome

 Prijs: €

 12,95

 

 

De boeken uit deze reeks ogen zeer aantrekkelijk en zijn heel aangenaam om in te kijken. Vele knappe foto’s verduidelijken de teksten. En er is heel wat te lezen in deze boeken.
Het onderwerp werd logisch ingedeeld in drie of vier grote hoofdstukken, waarin een aantal aspecten van het onderwerp nader worden bekeken. Elk aspect begint met een korte inleiding in een grote letter; waarna er in een kleinere letter wordt ingezoomd op enkele elementen. In een nog ander lettertype staat uitleg bij de foto’s. Op het einde van elk hoofdstuk wordt de belangrijkste informatie nog eens kort herhaald. Dit is heel duidelijk en zo houdt de lezer een overzicht over de aangehaalde informatie. Bij dit overzicht staan ook nog enkele links naar sites, enkele beroepen die met het onderwerp te maken hebben en enkele adressen van musea of bezienswaardigheden waar over dit onderwerp meer kan gevonden worden. Ook verhalende of andere informatieve boeken worden vermeld.
Achteraan is een woordenlijst en register opgenomen.

In dit deel wordt het ontstaan van het Romeinse Rijk, groei en bloei tot aan de val in duidelijke bewoordingen uitgelegd. Vele gereconstrueerde foto’s of  afbeeldingen, kaarten, opengewerkte illustraties, foto’s van kunstvoorwerpen en foto’s uit films brengen het leven van de Romeinen, burgers en soldaten tot leven. De drie hoofdstukken brengen chronologisch de geschiedenis van deze stad en zijn bewoners, het dagelijkse leven, het soldatenleven, de veroverende generaals en de keizers van dit rijk. De interesse van de jonge lezer zal beslist gewekt of aangewakkerd worden!

 

Pol Van Damme
november 2006


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:12 november, 2006