Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Weggemaaid

 Reeks:

 thriller Mike en Riel

 Auteur:

 Norah McClintock

 Aantal blz.

 214

 Illustrator:

 

 ISBN:

 90-448-0436-7

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 Engels: Roger Vanbrabant

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 Hit and run

 AVI:

 9

 Thema’s:

 thriller

 Prijs: €

 15,95

 

 

Vijf jaar geleden werd de moeder van Mike doodgereden, de dader werd nooit gevonden. Vanaf dat moment woont Mike samen met zijn oom Billy, die slechts 10 jaar ouder is dan Mike. Door een samenloop van omstandigheden duiken er nieuwe gegevens op in verband met de dood van Mikes moeder. Zijn nieuwe geschiedenisleraar blijkt dan nog de ex-politieagent Riel te zijn, die vroeger het onderzoek leidde van het ongeluk. Ook hij raakt opnieuw betrokken bij de zaak. Maar Mike en Riel maken slapende honden wakker, wat hen wel eens duur te staan zou kunnen komen…

Deze sterke thriller haalt zijn kracht uit de minutieus uitgedachte details die na vijf jaar toch nog boven water komen. Elk klein detail verhoogt de spanning gevoelig, waardoor je samen met Mike langzaam maar zeker zicht krijgt op het totale plaatje. Mike raakt zijn hele familie kwijt, hij komt er helemaal alleen voor te staan. Toch krijgt ook hij nog hulp uit onverwachte hoek. De leraar die hem eerst het vuur aan de schenen legde, blijkt zijn sterkste medestander. Raak getypeerde karakters zorgen voor een sterk visueel verhaal.
Deze auteur werd al vijf keer winnaar van de Arthur Ellis Prijs voor Misdaadverhalen. Met deze thriller bewijst ze dat ze dankzij sterke personages en een fascinerend plot elke lezer op het puntje van zijn stoel kan krijgen, voorzien van een portie kippenvel.

 

Mik Ghys
oktober 2006


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:05 november, 2006