Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Pesten. Wat vind jij?

 Reeks:

 

 Auteur:

 Trix van Dugteren

 Aantal blz.

 72

 Illustrator:

 Wouter Tulp

 ISBN:

 90-8568-122-7

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 pesten, cyberpesten

 Prijs: €

 11,95

 

 

“Pesten doet wél pijn!” Zo begint dit boekje over pesten. Niet alleen ‘ouderwets’ pesten, maar ook cyberpesten, pesten via GSM, MSN, internet of chat komen aan bod. Aan de hand van heel veel getuigenissen van gepeste kinderen wordt aangetoond dat pesten niet als onbelangrijk mag worden afgedaan. Pesten heeft een grote invloed op het gedrag, op het ‘zijn’ van het slachtoffer. Elk gepest kind zal zich wel in één of meer van de getuigenissen kunnen herkennen. Mogelijk beseffen ook pesters na het lezen van dit boekje wat ze aanrichten en hoe ze het leven van anderen ‘verpesten’.
De informatie wordt op een eenvoudige en makkelijk verstaanbare manier overgebracht. Er worden ook tips aangereikt om het pesten tegen te gaan of te doen stoppen. Bij het cyberpesten wordt zelfs praktisch aangegeven hoe je anderen op je computer kunt blokkeren in je mail of bij het chatten. Een lijstje met specifieke chat-woordenschat is eveneens opgenomen. Het boekje sluit af met de vermelding van een aantal informatieve en verhalende boeken die over pesten gaan. Ook een aantal websites en nuttige adressen worden vermeld.
Een nuttig boekje dat kinderen een hart onder de riem kan steken als ze gepest worden. Het kan echter beter door iedereen gelezen worden om pestgedrag te herkennen en er tegen te reageren.

 

Pol Van Damme
oktober 2006


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:05 november, 2006