Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Nooit de buren bijten

 Reeks:

 

 Auteur:

 Paul van Loon

 Aantal blz.

 120

 Illustrator:

 Hugo van Look

 ISBN:

 90-258-4983-0

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2006 (10e druk)

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Originele titel:

 

 AVI:

 8

 Thema’s:

 buren, griezels

 Prijs: €

 12,50

 

 

De familie Rip is net verhuisd naar een nieuwe buurt. Hun motto luidt ‘Lief zijn voor de buren’ want ze willen graag eens wat langer in hetzelfde huis blijven wonen. Jimi houdt van luid gitaar spelen en zwerft bij volle maan graag door de tuinen. Zijn broer Ernst rilt van genot bij klassieke muziek en een glaasje bloed. Hun zus Lea kan dwars door de muren zweven. En moeder Rip viert binnenkort haar 150e sterfdag! Hun buurman Knieper vindt hen maar wat rare wezens. Rip, rot op, denkt hij. Maar hij heeft geen idee wat hem te wachten staat…

Dit knotsgekke verhaal is lekker griezelig en grappig tegelijkertijd. Paul van Loon slaagt erin om het verhaal niet alleen spannend en boeiend te houden maar tegelijkertijd ook nog de lezer de nodige lachstuipen te bezorgen. Hij wordt beschouwd als de uitvinder van ‘Grumor’ en dit boek is daar een buitengewoon goed voorbeeld van.
De personages van de familie Rip zijn stuk voor stuk griezelig maar ook met herkenbare menselijke karaktertrekken zodat je als lezer er meteen sympathie voor krijgt.
Heel terecht dat dit boek al aan zijn 10e druk toe is! Dit boek wordt blijkbaar al als klassieker bestempeld en blijft een echte aanrader. Blijkbaar komt er in het voorjaar 2007 een vervolg op dit boek met als titel ‘Altijd bijten de buren’. Ik kijk er al naar uit!

 

Hilde Umans
oktober 2006


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:19 oktober, 2006