Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Creaties voor groepen

 Reeks:

 

 Auteur:

 Bernadette Theulet-Luzié

 Aantal blz.

 125

 Illustrator:

 

 ISBN:

 90-303-1774-4

 Uitgever:

 Casterman

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 Frans: Attie Spitzers

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 Créations de groupe

 AVI:

 

 Thema’s:

 knutselen

 Prijs: €

 16,50

 

 

Zoek je leuke knutselactiviteiten voor een groep kinderen? Dan vind je in dit boek zeker iets naar je gading.
Na een inleiding waarin de voordelen van groepswerk voorgesteld worden, volgen twee bladzijden met technische raadgevingen: welk papier en karton heb je nodig, wat gebruik je om te kleuren, hoe maak je papier-maché, welke lijm gebruik je en hoe kan je best knippen en vouwen. Daarna volgen de knutselideeën, opgedeeld in thema’s: het lichaam, de natuur en de dieren, de stad en het verkeer, de kleuren, letters en woorden en de verbeeldingswereld. Enkele pagina’s met patronen sluiten het geheel af.

Elk knutselidee vermeldt voor hoeveel personen het geschikt is. Na een lijstje benodigdheden en de vermelding van de doelstelling volgt de knutselactiviteit stap voor stap. Elke stap krijgt bij de tekst een illustratie die alles verduidelijkt. Het resultaat wordt getoond in een foto zodat de haalbaarheid duidelijk wordt. Soms volgt nog een tip om het resultaat nog aantrekkelijker te maken of als suggestie voor een activiteit.

De bladspiegel is overzichtelijk, de opbouw duidelijk zodat je als begeleider van de activiteit snel het verloop kan overzien. De resultaten zijn haalbaar voor verschillende leeftijdsgroepen, want de ‘5 tot 8 jaar’ die op de cover vermeld staat, laat veel speling toe. Het materiaal is gemakkelijk te vinden, er wordt heel wat geknutseld met wegwerpmateriaal. De ideeën zijn origineel en nodigen uit om aan de slag te gaan. Dit is een aanrader voor leerkrachten en begeleiders van jeugdgroepen.

 

Mik Ghys
oktober 2006


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:13 oktober, 2006