Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De voetbalkampioen

 Reeks:

 Geronimo Stilton

 Auteur:

 Geronimo Stilton

 Aantal blz.

 120

 Illustrator:

 Valeria Turati

 ISBN:

 90-5461-403-X

 Uitgever:

 Baeckens Books

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Loes Randazzo

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 Uno stratopico giorno…da campione!

 AVI:

 9

 Thema’s:

 voetbal

 Prijs: €

 8,95

 

 

Iedereen op Muizeneiland heeft het over voetbal want over een paar dagen wordt de grote finale gespeeld tussen FC Tornado en Voetbalclub Ratjax. De familie Stilton en De Wakkere Muis zijn supporter van FC Tornado met hun aanvoerder Johan Kuif. Maar op een nacht belt opa Geronimo wakker met het bericht dat Johan Kuif is ontvoerd. Samen met zijn familie gaat Geronimo op zoek naar de verdwenen aanvoerder…
Dit spannende muizenverhaal draait helemaal rond voetbal! Geronimo Stilton en zijn familie beleven weer een knotsgek avontuur. Ook de lezers die nog niet vertrouwd zijn met Geronimo en zijn muizenfamilie zullen veel plezier beleven aan dit boek. Op de eerste pagina’s worden aan de hand van grappige illustraties de verschillende personages voorgesteld.
Doorheen de tekst wisselen illustraties en gekleurde letters elkaar soms af en zorgen voor extra leesplezier.
Na afloop van het verhaal zijn er achterin nog een extra twintigtal pagina’s met onder andere een voetbalwoordenboek met een verklaring voor de belangrijkste termen, een korte geschiedenis van de voetbal, wat uitleg over de verschillende kampioenschappen en leuke stickers.

 

Hilde Umans
juni 2006


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:30 augustus, 2006