Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het verhaal van Anne Frank

 Reeks:

 

 Auteur:

 Anne Frank Stichting

 Aantal blz.

 215

 Illustrator:

 

 ISBN:

 90-269-9748-5

 Uitgever:

 Van Holkema & Warendorf

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 Anne Frank, dagboek, oorlog, onderduiken

 Prijs: €

 17,99

 

 

Dit mooi en verzorgd uitgegeven boek bevat het levensverhaal van Anne Frank. Het begint met een foto van en een hoofdstuk over het dagboek dat Anne cadeau krijgt voor haar dertiende verjaardag. Anne zal in dit dagboek brieven aan haar zogenaamde vriendin ‘Kitty’ schrijven. In een volgend hoofdstuk wordt het leven van de familie Frank geschetst tussen 1925 en 1933, de periode dat ze in Duitsland woonden. Dan volgt de periode 1934 – 1939, de verhuis naar Nederland en haar leven daar, bestaande uit uitstapjes naar zee, spelen met vriendinnen en naar school gaan. In 1940 breekt de Tweede Wereldoorlog uit en in 1942 duikt de familie onder in het achterhuis van het bedrijf van Otto Frank, Anne’s vader. Stukken tekst worden steeds afgewisseld met foto’s uit het familiealbum en fragmenten uit Anne’s dagboek. Het laatste hoofdstuk gaat over de periode 1945 en daarna. Het vertelt het verhaal van Otto Frank, de enige overlevende van de familie en gaat ook over de oprichting van de Anne Frank Stichting die ervoor zorgde dat het achterhuis kon worden behouden en het openstelde als museum voor het grote publiek.
Het dagboek van Anne werd inmiddels in meer dan 60 verschillende talen vertaald waarvan ruim 25 miljoen exemplaren werden verkocht.
Het boek heeft het kaft van een poëziealbum. Het is een zeer mooi en volledig document dat op geen enkele boekenplank mag ontbreken! Een aanrader…

 

Inge Umans
juli 2006


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:08 juli, 2006