Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het oog van smaragd

 Reeks:

 Geronimo Stilton

 Auteur:

 Geronimo Stilton

 Aantal blz.

 128

 Illustrator:

 Larry Keys

 ISBN:

 90-5461-402-1

 Uitgever:

 Bakermat/Lannoo

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Loes Randazzo

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 Il Mistero dell’occhio di Smeraldo

 AVI:

 9

 Thema’s:

 zoektocht, humor

 Prijs: €

 8,95

 

 

Thea, de zus van Geronimo Stilton, heeft een schatkaart gevonden en wil op zoek gaan naar ‘het oog van smaragd’. Ze overtuigt de hele familie om mee te gaan, vooral neef Klem die alles weet van varen. Maar als ze eenmaal vertrokken zijn, blijkt Klems kennis enkel boekenwijsheid te zijn. Hij heeft enkel kokservaring op een boot. Tijdens een storm zinkt hun boot en kunnen ze zich drijvend houden op de grote houten hutkoffer van Geronimo. Na acht dagen op zee bereiken ze eindelijk een eiland. Tot hun grote verrassing is het het eiland van de schatkaart. Vol nieuwe moed gaan ze op zoek naar de schat. Ze overwinnen de talrijke hindernissen en bereiken hun doel. Wat ze daar vinden hadden ze nooit verwacht!

Een spannend, onverwacht avontuur; dat is een belangrijk element in de avonturen van de bekende uitgeefmuis Geronimo Stilton. Opnieuw wordt hij door zijn zus meegesleept in een reis met een onbekend doel. En opnieuw overleeft hij alle moeilijkheden en zorgt mee voor de ontknoping van alle raadsels. Humor staat centraal in zijn belevenissen want door de uiteenlopende karakters van de personages botst het geregeld. Er wordt ook heel wat geplaagd door neef Klem of zus Thea.
De lay-out van het boek blijft uniek: kleurrijke, vrolijke illustraties op elke bladzijde en veel kleur en aangepaste lettertypes in de tekst. Een plezier om te lezen, voor jonge en zelfs oudere lezers. Zelfs minder vlotte lezers raken in de ban van deze kleurrijke verhalen.

 

Mik Ghys
mei 2006 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:02 augustus, 2008