Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het feestenboek

 Reeks:

 

 Auteur:

 Ingrid Godon

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Ingrid Godon

 ISBN:

 90-209-6480-1

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 3

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 feesten

 Prijs: €

 14,95

 

 

Ingrid Godon tekende een vrolijk en tekstloos prentenboek bij elkaar rond verschillende familiefeesten van Jasper en zijn familie.
De prenten concentreren zich rond zes feesten: de verjaardag van Jasper waar hij een fototoestel cadeau krijgt, het schoolfeest waar ze een dansje uitvoeren, het huwelijk van tante Joke en oom Jeroen, het bezoek van Sinterklaas en zijn pieten, het grote, gezellige kerstfeest onder de kerstboom en het geboortefeest van het eerste babietje van oom Jeroen en tante Joke waarop Jasper de fotograaf van dienst is.
Elk feest beslaat twee prenten, die elk telkens 2 volle pagina’s omvatten.
De eerste prent toont je de voorbereidingen zoals het bakken van een taart, het kopen van de kerstboom op de kerstmarkt, de repetitie van het schoolfeest, enz.
En op de tweede prent vier je als het ware mee het feest, wel als toeschouwer.

In haar typische zachte, kleurrijke tinten en met veel oog voor details toont Godon een wereld vol gezelligheid. Een feestelijke wereld die herkenbaar is.
Door de familiefoto als intro, waarop alle familieleden (en het zijn er veel…) een naam krijgen, en de korte resumé op de achterflap word je als kijker aangespoord te gaan rondspeuren op de vele prenten en kleine verbanden te zoeken.
Op die manier creëert ieder zijn eigen verhalen bij de aantrekkelijke prenten waarop veel te zien en te ontdekken valt. Maar dank zij de uitgekiende composities wordt de chaos vermeden. Zodat je er nooit in verdwaalt, maar er wel lekker in kan ronddolen om telkens weer iets nieuws te ontdekken.
Een feestelijk boek dus om lekker lang (of lekker veel) in te kijken en dat heel wat gesprekjes zal losweken in familiekring of elders.

 

Eric Vanthillo
april 2006


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:12 mei, 2006