Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Werken met draken / cursus drakologie

 Reeks:

 

 Auteur:

 Dugald A. Steer

 Aantal blz.

 88

 Illustrator:

 W. Anderson, D. Carrel, H. Ward

 ISBN:

 90-00-03663-1

 Uitgever:

 Van Goor

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 Engels: Van Goor, Piet de Bakker

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Working with dragons. A course in Dragonology

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 draken, cursus

 Prijs: €

 12,50

 

 

Naast het boek ‘Drakologie’ is er nu het handboek voor de student die onderzoek wil verrichten naar draken. Een ware cursus in 21 lessen waarin de drakenstudent tekst en uitleg krijgt hoe hij/zij draken kan identificeren, onderzoeken, drakenschrift leert, het veldwerk moet organiseren of een drakenlab kan opzetten. Met taken en huiswerk op de koop toe!

Dit boekje is echt uitgegeven als een oud cursusboek; met gemarmerd papier aan de binnenzijde van de kaft; oud uitziende bladzijden die al vele malen werden geraadpleegd, beduimelde bladen, inktvlekken of koffieranden…. Het boek is heel verzorgd uitgegeven, in een handig klein formaat, met een stevige kaft en losse, geringde bladzijden, zodat het boek mooi open blijft liggen.
Ook nu wordt alles heel ernstig genomen en krijgt de student taken en opdrachten om uit te voeren, geheimschrift om te ontcijferen, raadsels om op te lossen.
Prachtige tekeningen en illustraties verduidelijken de teksten. Ook werden er enkele korte verhalen in opgenomen en krijgt de student als toegift zelf een heel arsenaal kleine zelfklevers die hij/zij kan gebruiken om drakenwerkjes op te fleuren.
Samen met het prachtige ‘Drakologie’ een onmisbaar boekje voor iedere liefhebber van draken.

 

Pol Van Damme
april 2006


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:09 mei, 2006